latinica  ћирилица
20/07/2019 |  21:54 ⇒ 22:00 | Autor: SRNA

Goražde: Osmočlanoj povratničkoj porodici izgrojela kuća

Osmočlanoj povratničkoj porodici Božidara Begovića u selu Kamen kod Goražda, čija je kuća izgorjela u požaru, danas je gradonačelnik Muhamed Ramović uručio najneophodniju pomoć.
Povratničkoj porodici kod Goražda u potpunosti izgorjela kuća - Foto: klix.ba
Povratničkoj porodici kod Goražda u potpunosti izgorjela kućaFoto: klix.ba

Kuća je izgorjela juče iz za sada nepoznatih razloga, a ova porodica, u kojoj je samo zaposlen Božidarovi sin Јovan, ostala je bez svega.

Obezbijeđeno im je najneophodnije - namirnice, odjeća i obuća.

U trenutku kada je buknuo požar Božidar je radio u malinjaku udaljenom stotinjak metara od kuće. Vatru su primijetile komšije i pozvali vatrogasce, ali i priskočili u pomoć, te je širenje vatrene stihije spriječeno.

Јovan Begović kaže da niko u trenutku kada je izbio požar nije bio u kući, već u malinjaku, budući da se bave malinarstvom, te da ne znaju šta je uzrok.

Goraždanski gradonačelnik je rekao da će organi utvrditi šta je razlog, da li su elektro-instalacije ili nešto drugo.

- Ova porodica ovdje živi, oni su povratnici, ranije smo kuću uspjeli obnoviti putem donacija, ali se desio ovaj nesretni slučaj - naveo je Ramović.

Prema njegovim riječima, mora se pomoći ovoj porodici u kojoj je četvoro djece, od kojih se neka još školuju.

- Moramo pokazati da smo uz njih i da im pomognemo koliko možemo - izjavio je Ramović, te dodao da će u ponedjeljak nadležna komisija za procjenu štete obaviti svoj dio posla i uputiti zahtjev višim nivoima vlasti za rekonstrukciju stambenog objekta.