X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
21/07/2019 |  14:59 ⇒ 19:47 | Izvor: SRNA

Sve stranke da se konsultuju o važnim pitanjima za Srpsku

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da treba nastaviti sa održavanjem međustranačkih konsultacija u Srpskoj o važnim pitanjima za Republiku, bez obzira da li su u pitanju stranke vlasti ili opozicije.

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a, rekla je novinarima u Šipovu da takav odnos ove stranke treba da postoji i sa PDP-om, koji je "naslutio određene kontakte sa SNSD-om".

- Nije bilo zvaničnih kontakata, ali znam da je bilo komunikacije i da postoji određeni dogovor u vezi sa tim kada prođu ljetni odmori - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da su se prvi sastanci o važnim pitanjima za Srpsku sa opozicionim strankama, među kojima je i PDP, ranije i desili na inicijativu SNSD-a.

- Nema razloga da to SNSD ne želi. Dakle, biće komunikacije i ima mnogo važnih tema za Republiku o kojima bi trebalo da razgovaraju i vlast i opozicija - rekla je Cvijanovićeva komentarišući ranije najave sastanka SNSD-a sa predstavnicima PDP-a.

Ona kaže da ima stvari koje su dnevnopolitičke i koje ne zahtijevaju stranačke razgovore, ali strateške teme traže razgovor partija, posebno onih koje su parlamentarne.