latinica  ћирилица
21/07/2019 |  18:18 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Donji Žabar: Sajam privrede i poljoprivrede

U opštini Donji Žabar otvoren je prvi Sajam privrede i poljoprivrede. U ovoj agrarnoj opštini, osnovanoj 2003. godine, sajam predstavlja temelj budućeg privredno-poljorivrednog razvoja.

Privredni razvoj Donjeg Žabara, temelji se na preduzećima, čija je osnova poljoprivredna proizvodnja.

- Mi kao društveno odgovorna firma danas želimo dati svoje učešće, kao znak podrške ovom prvom sajmu privrede i poljoprivrede u Donjem Žabaru - rekao je Predrag Miličić direktor doo Agreks.

Dirkektor doo Termoelketro Ilija Stjepanović naveo je da nema razvoja privrede bez stvranja novih vrijednosti

- Nema razvoja ni opštine ni ovog kraja. Mislim da ćemo daleko više postići sa ovim sajmovima i da to treba nastaviti - dodao je Stjepanović.

Prvi sajam privrede i poljorivrede u Donjem Žabaru upriličen je na dan opštine, koji je prilika i za sumiranje privrednih rezultata.

- Danas je Sajam privrede i poljoprivrede, to je prvi sajam i ujedno Dan opštine, kada je 1993.godine  osnovana opština Donji Žabar - istakao je načelnik opštine Donji Žabar Nikola Đokanović.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić naveo je da se na ovaj način promoviše ono što je sadržaj privrednog života opštine Donji Žabar.

- Ovdje imamo nekoliko vrlo uspiješnih kompanija, koje ostvraju izuzetno kvalitetnu proizodnju sa izuzetno velikim prihodima. Ustvari i prisutne su ne samo ovdje, nego i na inostranom tržištu sa svojim proizvodima prisutni, što govori o ozbiljnosti i sposobnosti naših ljudi - rekao je Đokić.

Sajam u Donjem Žabaru, bio je prilika i za dodjelu opštinskih priznanja, zaslužnim građanima i privrednicima, koji su doprinijeli razvoju i afirmaciji jedne od najmlađih opština u Republici Srpskoj.