X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
21/07/2019 |  19:24 ⇒ 20:02 | Izvor: RTRS

Glamoč: Realizacija nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata

Opština Glamoč u Federaciji, ove godine je pravo gradalište.

U toku je realizacija nekoliko bitnih infrastrukturnih projekata, koji su od velikog značaja za malobrojne mještane ove opštine.

Infrastruktura je jedan od osnovnih problema mještana Glamoča. Putevi koji su u lošem stanju, otežavaju im život.

Problem ovih mještana uskoro će biti riješen u okviru projekta asfaltiranja lokalnih ulica. Na području Glamoča biće asfaltirani putevi u dužini od dva kilometra. Ovaj projekat, podržan je i od Vlade Srpske. Svoje probleme riješiće i 60 glamočkih porodica koje će dobiti krov nad glavom, u okviru realizacije dva projekta iz regionalnog stambenog programa. Među njima i četvoročlana porodica Ivić.

- Imaćemo jednu sobu, hodnik, kupatilo i kuhinja sa dnevnim boravkom. Laknulo nam je, lakše je kad neko nešto uradi za vas pa vi produžite dalje koliko možete - rekla je Milica Ivić iz Glamoča.

U toku je i realizacija projekta čija vrijednost 315 hiljada maraka a koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže za 25 domaćinstava.

- To su naselja Rore, Crni vrh, Savići i Balać. Projekat se realizuje u okviru projekta Vodovod i sanitacija, a finansira se kreditnim sredstvima Evropske investicione banke - istakao je Boris Lukajić viši referent za pripremu projektnih prijedloga u opštini Glamoč FBiH-a.

Svi infrastrukturni projekti zbog kojih je Glamoč postao malo gradilište, trebalo bi da budu završeni do novembra, ove godine.