latinica  ћирилица
21/07/2019 |  20:21 ⇒ 20:48 | Autor: TANЈUG

Simić: Hapšenje Stanišića dokaz da je počeo pritisak na Srbe

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da hapšenje na administrativnom prelazu Јarinje, predstavlja činjenicu da će početi još žešći pritisak na Srbe na KiM.
Igor Simić - Foto: TANЈUG
Igor SimićFoto: TANЈUG

Na to je upozorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi u Srpskoj listi podržavamo stav da će državni organi povesti računa kako bi očuvali mir, ali i nastavili projekte za unapređenje Srba na KIM - rekao je Simić za TV Prva.

Govoreći o izjavi Kadrija Veseljija da vjeruje da će se optuženi pripadnici takozvane OVK vratiti nevini iz Haga, Simić je rekao da srpski narod previše čeka pravdu za svoje žrtve.

- Srpska lista zahtijeva od svih međunarodnih činilaca da se odgovorni za sve zločine pronađu i sankcionišu - rekao je Simić.

Upitan da li će Srpska lista učestvovati na eventualnim izborima, on je rekao da tu stranku na to obavezuje povjerenje dobijeno na nedavno održanim izborima za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru KiM.

- Uvijek ćemo se boriti za svoj narod. Srpski narod želi legitimne predstavnike. Za Srpsku listu vlada je pala onda kada smo napustili tu vladu, a zbog poteza prištinskih zvaničnika - zaključio je Simić.