latinica  ћирилица
22/07/2019 |  09:25 ⇒ 11:40 | Autor: RTRS

Akcija "Aerodrom": Uhapšen direktor turističke agencije iz Banjaluke

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, realizovali su akciju kodnog naziva "Aerodrom".

U akciji je kako RTRS nezvanično saznaje uhapšen Siniša Antić, bivši direktor Turističke agencije ARS Turs.

Prema nezvaničnim informacijama on je novac koji je agencija uzimala za realizaciju putovanja i obaveza prema drugim agencijama zadržavao za sebe, a te oštećene agencije su kasnije novac tražile od "Ars tours".

- Akcija "Aerodrom" rezultirala lišenjem slobode zbog pričinjene štete izvršenjem krivičnog djela u iznosu od oko 63.000,00 KM - saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saljopštenju se navodi da je tokom istrage oduzeta određena dokumentacija i saslušan veći broj lica, što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka realizovali su akciju kodnog naziva "Aerodrom" u kojoj je lišen slobode S.A. iz Banjeluka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja - navodi se u saopštenju.

Naime, na osnovu višemjesečne istrage koje je vođena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, policijski službenici su utvrdili da se S.A. sumnjiči da je tokom 2017. i 2018. godine, prilikom prodaje turističkih aranžmana, dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća čije je bio odgovorno lice, prisvojio za sebe i oštetio preduzeće za iznos od oko 63.000,00 KM.