latinica  ћирилица
23/07/2019 |  10:58 | Autor: SRNA

Drecun: Slijedi pojačan pritisak na Srbe pred izbore u septembru

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocijenio je da će se pritisak, kojem su Srbi na Kosmetu stalno izloženi, pojačavati pred tamošnje vanredne parlamentarne izbore najavljene za septembar.
Milovan Drecun - Foto: TANЈUG
Milovan DrecunFoto: TANЈUG

- Namera je da se unese razdor i ometa jedinstvo uspostavljeno preko Srpske liste sa Beogradom. Potrebni su incidenti, koriste novac za ucene, kao i pojedince koji deluju protiv Srpske liste - dodao je Drecun.

Govoreći o odlasku premijera samoproglašenog Kosova u ostavci Ramuša Haradinaja u Hag, pred Specijalni sud za zločine na Kosmetu, Drecun je ponovio da je to stara igra tog bivšeg vođe terorističke OVK, koja mu je donijela rezultat i prilikom procesa u Haškom tribunalu.

Drecun je dodao da je Haradinaj tada uspio da se od lokalnog kriminalca i teroriste izdigne na nivo političke figure broj jedan među kosovskim Albancima.

- Sada to isto radi, želi da se pokaže kao branilac kosovskih interesa i da dobije što više glasova za naredne izbore - rekao je Drecun za TV Pink.

Drecun je ocijenio da lideri Albanaca u Prištini bježe od razgovora sa Beogradom jer znaju da bi moralo da se razgovara o obostrano prihvatljivom rješenju za Kosmet, te ponovio da Srbija nikada neće priznati samoproglašeno Kosovo.