latinica  ћирилица
23/07/2019 |  12:55 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Eparhija zahumsko-hercegovačka: Osuda incidenta ispred Medžlisa u Trebinju

Povodom nedavnog incidenta u kojem je grupa mladih uzvicima i provokativnim pjesmama tokom noći uznemiravala predstavnike Islamske zajednice kod zgrade Medžlisa u centru Trebinja, Medžlis su danas posjetili predstavnici Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.
Trebinje: Predstavnici Eparhije u posjeti Medžlisu - Foto: RTRS
Trebinje: Predstavnici Eparhije u posjeti MedžlisuFoto: RTRS

- Ovdje smo da pokažemo solidarnost i da se negativno odredimo i osudimo taj čin, koji je čin dubokog nevaspitanja, neukusa i verbalnog nasilja. Ko god da su bili ljudi koji su priredili tu scenu, treba da znaju da to nije način na koji se treba ophoditi prema bližnjem, pogotovo ne treba da to čini onaj koji sebe naziva vjernikom. Ako se naši mladi tako ponašaju, tu postoji i naša odgovornost - izjavio je jerej Dražen Tupanjanin.

Glavni trebinjski imam Sadik Fazlagić zahvalio je na posjeti i podršci.

- Odmah nakon incidenta smo reagovali prema svim strukturama i gradskim, i policijskim. Želim da zahvalim na brzoj reakciji policije, ali i svim dobrim ljudima i komšijama koji su pružili podršku i nama imamima i Islamskoj zajednici u Trebinju. To nam daje uvjerenje da su takvi i slični slučajevi samo pojedinačni - ocijenio je Fazlagić.

Trebinjski imam Sadmir Mustafić, čija je porodica te večeri bila uznemirena pimenutim događajem, rekao je da je sličnih pojedinačnih incidenata bilo i ranije, te da je to dijelom posljedica toga što je dio Satrog grada, u kojem se nalazi zgrada Medžlisa, neosvijetljen i neobezbijeđen.

Danas su na licu mjesta bile i ekipe električara, koje bi trebalo da zamijene oštećene lampe javne rasvjete u tom dijelu grada.

Incident je osudila i Gradska uprava Trebinje.