latinica  ћирилица
23/07/2019 |  14:32 | Autor: SRNA

Mektić: SDS nije odgovoran za krizu izvršne vlasti

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je danas da SDS ne snosi odgovornost za neformiranje novog saziva Savjeta ministara.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Mektić je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao u Sarajevu da bi podnio ostavku na funkciju ministra bezbjednosti u Savjetu ministara da se nalazi u punom, a ne u tehničkom mandatu.

- Novi Savjet ministara stvar je kapaciteta Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Onaj ko uspije da obezbijedi parlamentarnu većinu, taj bira Savjet ministara - pojašnjava Mektić, koji je član SDS-a.

To je, ističe on, legitimna borba političkih stranaka za vlast.

Mektić je ponovio kritike na račun posljednjih izjava i poteza srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Staše Košarca, koji je kritikovao rad srpskih ministara u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

On je ocijenio da su Dodiku "bitniji hrvatski interesi i Pelješki most, nego zaštita građana BiH od mogućih posljedica izgradnje deponije nuklearnog otpada na Trgovskoj gori".

Mektić je pozdravio današnju jednoglasnu odluku Savjeta ministara u tehničkom mandatu o privremenom finansiranju institucija BiH.