latinica  ћирилица
23/07/2019 |  15:56 | Autor: RTRS

Protić: Zbog neformiranja Savjeta ministara najviše ispaštaju građani

Predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Slobodan Protić poručio je da najveću štetu od neformiranja vlasti na nivou BiH trpe građani, koji su na Opštim izborima 2018. godine već izabrali vlast.
Slobodan Protić - Foto: RTRS
Slobodan ProtićFoto: RTRS

Za razliku od Republike Srpske u kojoj je volja birača ispoštovana u rekordnom roku, na nivou BiH još uvijek nije formiran Savjet ministara, kao što nije formirana vlast u Federaciji BiH i to svakako predstavlja prepreku za bilo kakvo rješavanje nagomilanih problema.

- Izbori su održani da bi pobjednici formirali vlast. To se desilo u Republici Srpskoj, ali na nivou BiH još uvijek imamo Savjet ministara u tehničkom mandatu, što predstavlja nepoštovanje političke volje i izbornih rezultata. Trenutno imamo nedemokratsku i nelegalnu vlast na nivou BiH, a u isto vrijeme i niz problema u funkcionisanju te iste BiH. U ovakvoj situaciji, najviše ispaštaju građani ali postavlja se i pitanje kome ovakva BiH može da bude partner i šta možemo da očekujemo ubuduće. Rješenje je svakako u dijalogu i kompromisu, ali treba reći da i građani s pravom postavljaju pitanje kome je uopšte stalo do rješenja i ko se bori da se stvari pomaknu sa mrtve tačke – istakao je Protić.