X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/07/2019 |  10:08 | Izvor: SRNA

Ministarstvo trgovine: Cilj - da potrošači postanu aktivniji u zaštiti svojih prava

Cilj Programa za zaštitu potrošača u Republici Srpskoj za period od 2019. do 2020. godine jeste da oni postanu aktivniji u ostvarivanju i zaštiti svojih prava, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Srpske.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Cilj ovog programa, na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost na prošloj sjednici, jeste jačanje administrativne zaštite potrošača i podizanje javne svijesti o značaju zaštite.

Programom su utvrđeni ciljevi politike zaštite potrošača, način i dinamika njihovog ostvarivanja, subjekti ovlašćeni za realizaciju programa, finansijska sredstva i drugi elementi.

U Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske podsjećaju da su od 2012. godine, kada je usvojen Zakon o zaštiti potrošača realizovana tri Programa za zaštitu potrošača, i to za period 2013-2014, 2015-2016. i 2017-2018. godine.

Zakonom o zaštiti potrošača propisano je načelo da zahtjevi za njihovu zaštitu moraju biti uzeti u obzir pri utvrđivanju i sprovođenju drugih politika i aktivnosti svih nosilaca zaštite, što je vidljivo i u Programu za zaštitu potrošača u Republici Srpskoj.

Unapređenje zaštite potrošača važan je segment razvoja tržišta, zato je značajno kontinuirano jačanje i sprovođenje politike njihove zaštite, a način za postizanje toga je jačanje kapaciteta organa republičke uprave sa jedne strane, te udruženja za zaštitu potrošača, sa druge strane, ističu u resornom ministarstvu.

U Republici Srpskoj trenutno je 10 registrovanih udruženja koja su u evidenciju Ministarstva upisana kao ona koja se bave pitanjima zaštite potrošačkih prava.

Ministarstvo trgovine i turizma, kao jedan od nosilaca zaštite potrošača, radi na jačanju institucionalne saradnje sa udruženjima za zaštitu potrošača i edukaciji njihovih članova, kontinuirano sarađuje sa kontrolnim organima, sprovodi aktivnosti na usklađivanju sa zakonodavstvom EU, ostvaruje saradnju sa medijima radi jačanja svijesti o značaju zaštite potrošača, te kao koordinator sarađuje sa svim nosiocima zaštite prava potrošača s ciljem realizacije planiranih aktivnosti koje su obuhvaćene Programom.

Osim resornog ministarstva, kao subjekti za sprovođenje politike zaštite potrošača zakonom su određeni Vlada Republike Srpske i drugi republički organi uprave, agencije i regulatorna tijela.

Subjekti za sprovođenje politike zaštite potrošača su i organi jedinica lokalne samouprave, Privredna komora Republike Srpske i Zanatsko-preduzetnička komora, udruženja za zaštitu potrošača, obrazovne institucije i mediji, Republička uprava za inspekcijske poslove i drugi nadležni inspekcijski organi, Ombudsman u osiguranju i Ombudsman za bankarski sistem.

Na posljednjoj sjednici Vlade Republike Srpske data je saglasnost na Program za zaštitu potrošača u Srpskoj za period od 2019. do 2020. godine, koji je Ministarstvo trgovine i turizma predložilo kao važan dokument u sprovođenju politike zaštite potrošača.