latinica  ћирилица
24/07/2019 |  12:12 ⇒ 15:56 | Autor: Agencije

Bombaš samoubica napao hrvatske vojnike, jedan preminuo (FOTO/VIDEO)

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da se rano jutros dogodio napad na vozilo hrvatske vojske u avganistanskoj prestonici Kabulu. Prema poslednjim informacijama, jedan vojnik je preminuo, a dvojica su teže povrijeđeni.
Napadnuto vozilo hrvatske vojske u Kabulu (Foto: Index.hr) -
Napadnuto vozilo hrvatske vojske u Kabulu (Foto: Index.hr)

- Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u NATO misiji podrške miru u Avganistanu, preminuo je danas oko podneva, od teških povreda opasnih po život zadobijenih rano jutros tokom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu - saopšteno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

Povrijeđenom vojniku je pružena u američkoj bolnici u Baramu, ali je zbog težine povreda glave preminuo.

Riječ je, kako je navedeno o pripadniku specijalnih snaga, Ј.B. rođenom 1992. godine, koji je u Avganistanu bio angažovan na poslovima savjetovanja i mentorisanja Avganistanskih bezbjednosnih snaga.

Krstičević je rekao da se radi o izolovanom napadu i da su svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta u Avganistanu na sigurnom.

On je dodao da je jutros razgovarao sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, koji su upoznati s ovim događajima.

Mediji prenose da se na vozilo u kojem su bili hrvatski vojnici zaletio bombaš samoubica na motociklu.

Avganistanski mediji pišu da su odgovornost za napad preuzeli talibani

Napadu u Kabulu nije bio izložen niko od pripadnika Oružanih snaga BiH.

Contradictory news about casualties in #Kabul blast, very limited media info. Some brief reports came almost 2 hrs. late except in the case of @pajhwok #Afghanistan pic.twitter.com/SAHWYnMGS1