latinica  ћирилица
24/07/2019 |  17:37 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

Vasić: MUP treba ozbiljno da reaguje

Član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Kostadin Vasić smatra da su prijetnje upućene srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zabrinjavajuće i da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske trebalo ozbiljno i brzo na njih reagovati.
Kostadin Vasić - Foto: SRNA
Kostadin VasićFoto: SRNA

Vasić je Srni rekao da narodni poslanik SDS-a Nebojša Vukanović svojim ponašanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske priziva takve prijetnje.

- Već dugo ih prizivaju, da li stranci ili visoki predstavnik, da se eliminiše
srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jer to ne mogu uraditi preko naroda. Imali smo u oktobru izbore na kojim je Dodik legalno pobijedio i sada se pojavljuju takve prijetnje. Njihova teorija je, ako ne možete nekoga legalno smijeniti, onda ga treba ubiti. To oni prizivaju sve vrijeme - rekao je Vasić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na portalu bijeljinske BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom "Vukanović: Dodik se okružio papcima" u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevski list "Oslobođenje" dao poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani prijeteći i uznemirujući komentari.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija": "Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda", navedeno je u komentaru.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.