latinica  ћирилица
24/07/2019 |  18:45 | Autor: SRNA

Usluge Orla proširiti remontom ruskih motora

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i predstavnici ruske državne korporacije Rostek posjetili su akcionarsko društvo za proizvodnju i remont Orao u Bijeljini, sa ciljem detaljnijeg sagledavanja mogućnosti proširenja usluga te firme, kao i unapređenja saradnje sa ruskim partnerima i Ministarstvom odbrane Srbije.
"Orao" Bijeljina - Foto: RTRS
"Orao" BijeljinaFoto: RTRS

Oni su obišli proizvodne pogone preduzeća, a na zajedničkom sastanku bilo je riječi i o pružanju pomoći vazduhoplovnom preduzeću Orao radi dobijanja licence za remont motora helikoptera i aviona ruske proizvodnje, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Petričević je rekao da Orao ima znatan potencijal, te izrazio uvjerenje da će Vlada podržati ovu firmu koja je jedno od strateških preduzeća za Srpsku, ali i Srbiju.

Direktor kompanije Orao Biljana Marković rekla je da su spremni za saradnju sa ruskim partnerima kada je riječ o dobijanju licence za remont i održavanje motora ruske proizvodnje /TV 3-117 za helikoptere i RD-33 za avione/.

Ona je naglasila da se moraju definisati modeli obezbjeđenja finansijskih sredstava za ove namjene jer kompanija ne raspolaže takvim mogućnostima.

- To je jedini način za dugoročno obezbjeđenje uposlenja proizvodnih kapaciteta našeg preduzeća s obzirom na trenutni broj radnika i uslove poslovanja - navela je Markovićeva.

Ona je zahvalila resornom ministarstvu i predstavnicima Rosteka koji su izrazili spremnost za pomoć i posredovanje u osnaživanju kontakta između preduzeća Orao i originalnih proizvođača motora iz Rusije.