latinica  ћирилица
25/07/2019 |  07:11 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Čelinac: Otvaranje mosta, novog simbola grada (RTRS, 20.10)

U Čelincu se večeras otvara novi Gradski most u čiju gradnju su ova lokalna zajednica, vlade Republike Srpske i Srbije uložile 1,7 miliona maraka.

Otvaranju mosta prisustvovaće predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i delegacija Vlade koju čine potpredsjednik Vlade i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Svečanom otvaranju novog gradskog mosta u Čelincu prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Načelnik opštine Momčilo Zeljković je rekao da je lokalna Skupština jednoglasno odlučila da novi most nosi naziv Gradski most "Srbija", jer je donirala 250 hiljada evra za njegovu izgradnju.

Propusna moć mosta je 850 metara kubnih u sekundi, što je dva i po puta više od propusne moći starog mosta, koji je oštećen u prethodnim poplavama. Most je dužine 48, a širine 16 metara.

Prenos puštanja mosta u saobraćaj možete da pratite na programu RTRS-a i našem portalu od 20.10 časova.

Pogledajte u prilogu iz Dnevnika 2, kako izgleda novi most u Čelincu.