latinica  ћирилица
25/07/2019 |  10:38 ⇒ 17/09/2019 | 14:10 | Autor: Glas Srpske

Za deset dana stiglo 30.000 koverti

Za deset dana, koliko je prošlo od zvaničnog početka nagradne igre "Deset računa izbroji i stan osvoji" građani Republike Srpske poslali su 29.791 koverata sa fiskalnim računima ili slipovima, a najsrećnije na jesen očekuju četiri stana u banjalučkom naselju Lauš.
Fiskalni računi (ilustracija) - Foto: nezavisne novine
Fiskalni računi (ilustracija)Foto: nezavisne novine

Nagradna igra, čiji je organizator Ministarstvo finansija Republike Srpske i Udruženje ekonomista SWOT počela je 15. jula i trajaće do 13. oktobra, kada će biti izvučen posljednji stan. Izvlačenje prvog stana biće organizovano 22. septembra, drugog 29. septembra, a trećeg 6. oktobra. 

Član radne grupe za organizaciju nagradne igre Rade Šegrt ističe da su veoma zadovoljni brojem pristiglih koverata, te da očekuju da će do kraja nagradne igre stići milion pošiljki.

- S obzirom na to da je tek početak i da je kampanja zvanično krenula tek prošle sedmice veoma smo zadovoljni dinamikom pristizanja koverti. Samo u utorak je stiglo oko 6.000 pošiljki, a kako vrijeme odmiče interesovanje će biti sve veće - kazao je Šegrt i dodao da će sve koverte koje pristignu učestvovati u izvlačenju sva četiri stana.

On je dodao da građani koji budu izvučeni neće plaćati porez na dobitak jer je Vlada Republike Srpske tu obavezu preuzela na sebe. 

Koordinator prodaje i marketinga u Poštama Srpske Zoran Durić kaže da svakoga dana pristigne više koverata u odnosu na dan ranije.

- Najviše pošiljki je iz Banjaluke, s obzirom na to da je najveći grad, ali interesovanje je podjednako u cijeloj Srpskoj. Građani koverte mogu predati u bilo kojoj poslovnici Pošta Srpske od Trebinja do Novog Grada. Poštarina se ne naplaćuje  - rekao je Durić. 

Banjalučanku Јelenu Knežević juče smo zatekli ispred pošte sa punom kesom koverata koje je krenula da preda.

-  Uspjela sam sakupiti 120 računa za 12 koverata i nastaviću sa prikupljanjem do kraja nagradne igre. Nadam se da ću biti srećna i da će baš mene izvući, naročito što se drugi stan izvlači na moj rođendan. Bio bi to idealan poklon - kazala je Kneževićeva.

Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi građani sa prebivalištem u BiH koji sakupe i pošalju deset fiskalnih računa ili slipova izdatih na teritoriji Srpske. Računi i slipovi ne smiju biti stariji od 1. juna, a na kovertama je dovoljno napisati naznaku Deset računa izbroji i stan osvoji, te lične podatke učesnika koji podrazumijevaju ime, prezime, adresu prebivališta ili boravišta, te kontakt telefon.

Rade Šegrt kaže da je s ciljem što boljeg prbližavanja građana nagradnoj igri pokrenut i sajt "10racuna.com", kao i Fejsbuk stranica "10 računa izbroji".

- Sve koje zanima na sajtu mogu pratiti dinamiku pristizanja koverta, ali i da pročitaju sve ono što treba da znaju o nagradnoj igri. Na Fesjbuk”stranici za veoma kratak period ostvarili smo veliki broj interakcija s građanima što samo potvrđuje veliku zainteresovanost - kazao je Šegrt.