latinica  ћирилица
25/07/2019 |  14:51 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Predložen pritvor Srećku Trifkoviću

Republički javni tužilac ispitao je danas lice čiji su inicijali S.T., osumnjičeno za krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, nakon čega je upućen sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci uz prijedlog za određivanje pritvora, rečeno je Srni u Republičkom javnom tužilaštvu.
Privođenje Trifkovića (Foto:Goran Obradović/RAS Srbija) -
Privođenje Trifkovića (Foto:Goran Obradović/RAS Srbija)

Tužilac je zatražio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični potpupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Mjeru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - pojašnjavaju u Republičkom javnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Srećku Trifkoviću iz Pala, koji je osumnjičen za krivična djela teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić iz Banjaluke.

Trifkovića su po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a potom su ga preuzeli pripadnici Јedinice žandarmerije Banjaluka.

Osumnjičeni je nakon prebacivanja u Banjaluku bio podvrgnut kriminalističkoj obradi koja je obavljena u prostorijama Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

Damir Ostojić ubijen je 5. septembra 2018. godine u Banjaluci, a prema nezvaničnim informacijama Trifković je osumnjičen da je bio glavni organizator ubistva.

Povezane vijesti:

Trifković sproveden u Okružni sud u Banjaluci

Osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića predat Tužilaštvu

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića