latinica  ћирилица
26/07/2019 |  13:57 ⇒ 16:19 | Autor: RTRS

Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Srećku Trifkoviću iz Pala zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.
Privođenje Trifkovića  (Foto:.glassrpske.com) -
Privođenje Trifkovića (Foto:.glassrpske.com)

Ročište za određivanje pritvora Trifkoviću, koji je osumnjičen u slučaju ubistva Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43) i pokušaj ubistva njegove supruge Sandre Јošić, u banjalučkom Okružnom sudu bilo je zatvoreno za javnost.

- Prisustvo na ročištu nije dozvoljeno iz razloga što je istraga u toku, a ista nije dostupna za javnosti. Јavnost je dozvoljena samo u toku glavnog pretresa - naveli su iz Suda.

Tužilac je zatražio pritvor za Trifkovića zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični potpupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Mjeru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - pojasnili su u Republičkom javnom tužilaštvu.

Trifkovića su po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a potom su ga preuzeli pripadnici Јedinice žandarmerije Banjaluka.

Osumnjičeni je nakon prebacivanja u Banjaluku bio podvrgnut kriminalističkoj obradi koja je obavljena u prostorijama Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet.

Damir Ostojić ubijen je 5. septembra 2018. godine u Banjaluci, a prema nezvaničnim informacijama, Trifković je osumnjičen da je bio glavni organizator ubistva.

Povezane vijesti:

Predložen pritvor Srećku Trifkoviću

Trifković sproveden u Okružni sud u Banjaluci

Osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića predat Tužilaštvu

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića