latinica  ћирилица
29/07/2019 |  19:28 ⇒ 30/07/2019 | 07:11 | Autor: RTRS

Otvoren hotel Meriot u Banjaluci (FOTO)

U Banjaluci je večeras otvoren hotel Kortjard baj Meriot.

Hotel su otvorili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vlasnik hotela Mišo Kuzmanović.

Zvaničnici Srpske su istakli da je otvaranje ovog hotela značajno za mnogobrojne turiste koji dolaze u Republiku Srpsku i Banjaluku.

Predsjednica Srpske je navela da je Banjaluka već prepoznata po značajnoj i bogatoj turističkoj ponudi, kao i da obiluje brojnim kulturnim događajima i manifestacijama.

Naglasila je da Banjaluka zaslužuje da ima jedan ovakav objekat - svjetski brend, koji će cijelu Republiku Srpsku učiniti dostupnijom i vidljivijom svim potencijalnim gostima.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da su Banjaluka i cijela Republika Srpska u intenzivnom razvoju, ističući da je zadatak vlasti da širi i razvija infrastrukturu, a na privatnom sektoru da gradi ovakve objekte.

- Vjerujem da ovo nije jedini objekat i da će ih biti još. To znači da će Banjaluka biti zanimljiva i drugim brendovima da se pojave na ovom tržištu - istakao je Dodik, zahvalivši porodici Kuzmanović za realizaciju ovog projekta.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da se Banjaluka želi pozicionirati kao regionalni centar, da zato mora imati vrhunsku ponudu i takmičiti se, te da je danas dobila jedan vrhunski sadržaj u hotelijerstvu.

Radojičić je istakao da će Grad, zajedno sa ovim hotelom, nastaviti da podstiče dovođenje što većeg broja gostiju.

Kuzmanović je rekao da je Kortjard baj Meriot prvi izgrađeni brendirani hotel u Banjaluci i Republici Srpskoj, ističući da je ovo najveća promocija grada Banjaluke i Republike Srpske.

Meriot je najveći svjetski hotelski brend, sa više od 6.000 hotela u 125 zemalja svijeta.

Novootvoreni hotel u najvećem gradu Srpske ima 118 savremeno opremljenih soba, sobe za lica sa invaliditetom, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa više od 100 mjesta, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela.

Najveći svjetski hotelski brend Meriot internešnel i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela u Banjaluci.

Riječ je o hotelu sa četiri zvjezdice, prema svjetskim standardima.

Meriot je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Skoplju.