latinica  ћирилица
31/07/2019 |  19:36 ⇒ 22:51 | Autor: RTRS

Dodik: Šarovićeva priča o Trgovskoj gori u funkciji obračuna sa Srpskom (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za našu televiziju da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović, pitanje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori ignorisao protekle četiri godine, a da je sada progovorio isključivo iz političkih razloga.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH još u martu zatražilo od Hrvatske da odustane od te lokacije, a da je Šarović tek sada to pitanje stavio na dnevni red kako bi se politički obračunao sa Republikom Srpskom.

Dodik smatra da nije vrijeme za unutrašnje obračune, već za cjelovito rješavanje problema sa Hrvatskom.

- Treba nastaviti priču o Trgovskoj gori. Mi u Republici Srpskoj smo uporno radili, ministarka Srebrenka Golić je predano radila na tom pitanju. Na kraju krajeva, Hrvatska jeste to inicijalno predvidjela, ali još nije donijela konačnu odluku. Međutim, ne treba olako shvatiti da ne bi donijela takvu odluku - naveo je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da bi sva otvorena pitanja sa Hrvatskom trebalo rješavati zajedno, u okviru jednog "paketa", uključujući i priču o odlagalištu radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori i Pelješki most, i ponuditi jedan odgovor.

Pogledajte kompletan intervju sa srpskim članom Predsjedništva BiH:

Povezane vijesti:

Dodik za RTRS otkrio plan: Imamo spremne odluke!

Kitarovićeva imala dovoljno elemenata za izjavu o BiH