latinica  ћирилица
01/08/2019 |  15:40 ⇒ 21:25 | Autor: RTRS

Trebinjski učenici posjetili Italiju

Gradska uprava Trebinje organizovala je nagradno putovanje u Italiju, za najbolje studente. Akademci su se vratili sa petodnevnog putovanja, puni utisaka i s porukom da se isplati učiti i biti dobar student.

Putovanje je najbolja nagarda za najbolji prosjek i uloženi trud tokom studija. Posjeta lijepim italijanskim gradovima, za akademce je ne samo ekskurzija koju će pamtiti, već i dokaz da se učenje i trud vrednuju i isplate.

- Ovo je zaista izuzetna čast, malo koji grad ovako nagrađuje studente za uspjeh, znači naravno i da se trud, učenje iplate tokom fakulteta. Na ekskurziji je bilo lijepo - ističe Draško Savić, završna godina studija Pravnog fakulteta Beograd.

Aleksa Valentić sa Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo ističe da sreći nije bilo kraja, kada se saznalo za putovanje.

-Radovali smo se putu. Sve je proteklo super, druženje na nivou, put predivan. Zahvalnost ide na adresu gradske Uprave, jer smo vidjeli mnogo zanamenitosti i obišli mnogo toga - riječi su Valentića. 

Gradska uprava Trebinja drugu godinu zaredom najbolje studente šalje na nagradno putovanje. U mladost i znanje se mora ulagati, jer su oni budućnost, kaže prvi čovjek grada.

- Ove godine je veći broj, bilo ih je 50, a 47 je putovalo. Hvala Bogu da ima toliko studenata i da vide da ima ko o njima razmišljati. Svi oni će jednog dana doći na naše pozicije i onda će primjenjivati stečena iskustva - istakao je Mirko Đurić, gradonačelnik Trebinja.

Na petodnevnom putovanju studenti su posjetili Trst, Padovu, Bolonju, Veronu i Veneciju. Gradska uprava brine o najboljima, ali i studentima deficitarnih zanimanja, za koje je obezbijeđena stipendija od 200 maraka mjesečno, tokom dvije godine školovanja. Pruža im se prilika da odrade i pripravnički staž, što je prethodni korak i za stalno zaposlenje.