latinica  ћирилица
02/08/2019 |  06:59 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

Primopredaja dva oklopna vozila "Despot" MUP-u Srpske (FOTO/VIDEO)

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske danas će biti isporučena dva oklopna multifunkcionalna vozila "despot" u Centru za obuku u Zalužanima, koja ulaze u redovnu upotrebu policije, najavljeno je iz ovog ministarstva.
Oklopno multifunkcionalno vozilo "Despot" - Foto: SRNA
Oklopno multifunkcionalno vozilo "Despot"Foto: SRNA

Primopredaja će biti izvršena između ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača i predstavnika kompanije Tehnički remont Bratunac u 15.00 časova.

Foto: SRNA

"Despot" sa svojim pogonom na sva četiri točka pripada kategoriji savremenih oklopnih vozila namijenjenih za djelovanje policije i oružanih snaga.

Foto: RTRS

Osnovni koncept vozila bazira se na višenamjenskoj šasiji sačinjenoj od savremenih sklopova pogona i prenosa snage, te nezavisnom sistemu oslanjanja koji omogućava visok stepen pokretljivosti u svim terenskim i vremenskim uslovima.

Vozilo se može koristiti za patrolne i izviđačke misije, kao komandno vozilo, za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, protivterorističku borbu, protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorije, za osmatranje, kao sanitetsko vozilo i drugo.