latinica  ћирилица
02/08/2019 |  11:05 | Autor: SRNA

Islamisti i unitaristi mrze Hrvate i više od Srba

Militantni islamisti i unitaristi u BiH mrze Hrvate čak i više od Srba - ta mržnja se vidi golim okom sa velike udaljenosti i toliko je opipljiva da se može rukom dotaknuti i sabljom prerezati, tvrdi "Kamenjar", jedan od najcitiranijih desnih hrvatskih portala.
Rat - Foto: AFP
RatFoto: AFP

Ponavljajući ocjene objavljene u "DŽeruzalem postu" da militantni islam utiče na politiku u BiH, u tekstu se navode svi slučajevi islamističkih ispada - od mirnodskih napada na američku Ambasadu u Sarajevu do islamističkih nedjela tokom ratnih sukoba devedesetih godina 20. vijeka.

Dodaje se da su Muslimani nacija koja je nastala u kasnoj fazi "zločinačkog titoističkog komunizma, kad im je ratni i poratni zločinac Јosip Broz dao pravo da imaju svoju naciju na temelju religijske pripadnosti".

- Oni to prije nikada nisu imali budući da je riječ uglavnom o poturčenim Hrvatima ili Srbima koji su tokom osmanlijskih upada na Balkan prelazili na islam - tvrdi se u tekstu koji prenose i drugi hrvatski portali.

Posebno mjesto ima odgovor na napade iz političkog Sarajeva o hrvatskom fašizmu, uz podsjećanje da su muslimani imali po zlu čuvenu "Handžar diviziju" u Drugom svjetskom ratu, kojoj, kako se tvrdi, među Hrvatima nije bilo pandana.

U tekstu se prozivaju i "Majke Srebrenice" kao organizacija koja je "politički projekat militantnog islama za pritisak na međunarodne sudske instance i na daljinski upravljač istih".

- Mi, Hrvati, možemo biti ponosni jer nama nije nikad palo na pamet da osnivamo nekakav politički projekt tipa `majke Vukovara` pa ih šaljemo u Hag da ispred suda nariču i vrše pritisak - navodi se u tekstu.

Kao jedan od dokaza umiješanosti islamista u politiku u BiH, portal citira bivšeg generala Iranske revolucionarne garde Saeda Kasemija iz aprila ove godine:

- U Bosni, u srcu Evrope, mnogo se toga izdešavalo. Bili smo rame uz rame sa Al kaidom. Članovi Al kaide učili su od nas. Mudžahedini iz cijelog svijeta su došli u Bosnu i to je bio jedan od događaja. Uspostavljene su muslimanske jedinice džihadista - naveo je on.

Hrvatska treba da odbaci napade iz Sarajeva, koji je pozivaju na hašku presudu liderima Herceg-Bosne i da se postavi kao Izrael, koji ne dozvoljava da mu ajatolasi podvaljuju, zaključuje se u tekstu.