latinica  ћирилица
02/08/2019 |  18:12 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Iz Drvara jednoglasno poručili da ne žele migrante

Predstavnici mjesnih zajednica i članovi Bezbjednosnog vijeća iz Drvara jednoglasno su danas zaključili da stanovnici ne žele migrante na teritoriji opštine i upozorili da će biti organizovani protesti ukoliko bude tačna informacija da će oni biti smješteni na području Livanjskog kantona.
Drvar - Foto: RTRS
DrvarFoto: RTRS

Članovi Bezbjednosnog vijeća iz Drvara Milan Kunić i Dragoljub Bjeljac upoznali su prisutne na sastanku u prostorijama opštine Drvar sa informacijom da bi u Livanjskom kantonu trebalo da bude smješteno 8.000 migranata.

Kunić je istakao da situacija nije ni malo naivna.

- Mi ne želimo migrantske centre u Drvaru, niti da ovaj grad postane migranska ruta - rekao je Kunić.

Predstavnik mjesne zajednice Trninić Brijeg Јelena Dešić poručila je da predstavnici mjesnih zajednica iz Drvara šalju jednoglasnu poruku da ne žele migrante u svom gradu.

U petak, 26. jula, održana je sjednica Bezbjednosnog vijeća opštine Drvar na kojoj je razmatrana migrantska kriza.

Načelnica opštine Dušica Runić tada je istakla da raspolaže nezvaničnom informacijama da se na području ove opštine  namjerava otvoriti prihvatilište za smještaj migranata.

Runićeva smatra da je ovo potpuno neprihvatljivo, imajući u vidu strukturu stanovništva opštine i dodaje da bi izazvalo nesagledive negativne posljedice.