latinica  ћирилица
04/08/2019 |  20:24 ⇒ 05/08/2019 | 07:39 | Autor: RTRS

Vučić: Srbi i Srbija nisu nestali (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan što su predstavnici Srba iz Crne Gore došli na obilježavanje Dana sjećanja na Srbe stradale u zločinačkoj akciji hrvatske vojske i policije "Oluja", za razliku od predstavnika crnogorske države koji "slave" u Hrvatskoj.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

Vučić je izrazio zadovoljstvo što su predstavnici Srba iz Slovenije i Makedonije došli da odaju pomen stradalima.

- Danas su Srbi, ma gdje da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti i ubuduće. Јa sam za to zahvalan /Miloradu/ Dodiku, jer smo zajedno pokrenuli inicijativu za obilježavanje stradanja Srba. Do tada smo se stidjeli svojih poginulih, o njima smo tiho i šapatom govorili. Kada su nam nam ubijali i protjerivali stotine hiljade ljudi mi nismo smjeli ništa da kažemo da nekog ne bismo naljutili. Svi su gledali samo kako da okrive Srbe - istakao je Vučić.

On je naveo da danas "neki slave slavodobitno", uz pjesme kojima veličaju ustaške nacističke pozdrave i u kojima Srbima prijete.

Vučić je poručio da je odgovor na to poruka da Srbi i Srbija nisu nestali.

- Večeras vidite narod koji zna da čuva svoje ime i prezime, da se krsti u istoj crkvu u kojoj se krstio i da voli svoju zemlju i da s time diči bilo gdje u svijetu. Nemojte da mislite da ne umijemo da odgovorimo snažnije. Umijemo, ali nećemo. Naučili smo da ne griješimo - poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da će 25. godišnjica stradanja Srba u "Oluji" biti obilježena naredne godine na Trgu Republike u Beogradu.

Istakao je da će sa tog skupa biti poslata poruka srpskog jedinstva, što je njihova snaga za budućnost.

On je naglasio da će nastaviti da održava bliske veze sa rukovodstvom Republike Srpske.

- Naše je da vodimo računa da imamo najbolje odnose sa Republikom Srpskom. Vidite šta nam se desilo kada nismo imali slogu... desila se "Oluja" - naveo je Vučić.

Simak centralnog pomena ispred Manastira Krušedol možete da pogledate OVDЈE.

Povezane vijesti:

Obilježen Dan sjećanja na stradale Srbe u "Oluji"

Dodik: Prošli vijek - vijek srpskog stradanja