latinica  ћирилица
07/08/2019 |  09:53 ⇒ 11:38 | Autor: Večernje novosti

Vrnjačka Banja: Јubilarni Dani Bate Stojkovića (FOTO)

Deseta po redu manifestacija posvećena velikanu srpske scene koji je, osim na filmu i pozorišnim daskama, ostavio dubok trag i među Vrnjčanima, biće održani od 10. do 12. avgusta.
Bata Stojković - Foto: Novosti.rs
Bata StojkovićFoto: Novosti.rs

Program manifestacije počeće izložbom "Glumački portreti", a zatim će na pročelju amfiteatra koji su Vrnjčani i nazvali imenom legendarnog glumca, biti postavljena spomen-ploča sa njegovim likom.

Kako je najavljeno, svečanom otvaranju će prisustvovati i Dušan Kovačević, Mira Banjac, Ljiljana Dragutinović, Milan Kalinić, Ljiljana Stjepanović i Milan Caci Mihajlović, a zatim će biti održan koncert Vlade i Bajke, te izvedena pozorišna predstava "Dva mirisa ruže".

Vrnjačka Banja čuva uspomenu na legendarnog glumca (foto:Večernje novosti)

- Uz evociranje uspomena na Batu i velikane srpskog glumišta, u vrnjačkom parku će glumci i prijatelji narednog dana zasaditi stabla za svoje preminule kolege Milenu Dravić, Predraga Ejdusa, Marka Nikolića, Voju Mirića i Pavla Vuisića, a u večernjim satima na Trgu kraj vodopada na programu je legendarna pozorišna predstava "Profesionalac" - rekao je  Nikola DŽamić, osnivač ove manifestacije koja se u Vrnjačkoj Banji tradicionalno održava uoči Festivala filmskog scenarija.

Treće, ujedno i završne večeri "Batinih dana" u vrnjačkom bioskopu nakon projekcije dokumentarnog filma "Bata u Banji za sva vremena" autorke Biljane Bosnić, ansambl aleksinačkog pozoriša izvešće predstavu "Tetka od milion dolara".