latinica  ћирилица
07/08/2019 |  13:09 ⇒ 16:43 | Autor: RTRS

Špirić: Srpski ministri u SM vodili probošnjačku politiku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Nikola Špirić rekao je da su srpski ministri u Savjetu ministara u proteklih skoro pet godina služili Sarajevu i vodili probošnjačku politiku, zaboravljajući na Republiku Srpsku.

- Gotovo pet godina satanizacije Republike Srpske, njenih institucija i istaknutih pojedinaca su rezultati beščašća srpskih ministara u Savjetu ministara. Pet godina su bili sluge političkog Sarajeva i vodili ne probosansku, već probošnjačku politiku, zaboravljajući na Republiku Srpsku. Ali da nije Brankovića, ne bi bilo ni Obilića, poruke su iz davnih vremena. Ništa se nažalost, nije promijenilo u posljednjih pet godina, sem što su zaljubljeni u nove tehnologije, pisali uvredljive poruke za rukovodstvo ne samo Republike Srpske, nego i Srbije - rekao je Špirić.

On je istakao da su ocjenu o njihovom radu dali birači 2018. godine, kada su poraženi i oni i njihova politika.

- Nažalost, ni do dan danas nisu shvatili i prihvatili poraz, nego sanjaju još jedan zagrljaj političkog Sarajeva. Јoš dugo ćemo vidati rane pogubne politike posljednjeg saziva Savjeta ministara - smatra Špirić.