latinica  ћирилица
07/08/2019 |  17:57 ⇒ 17:57 | Autor: SRNA

Arlov: Zabrana ulaska sa srpskim pasošem ugrožava građane Srpske

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je Srni da se odluka Prištine o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska na teritoriju Kosova i Metohije isključivo odnosi na građane Republike Srpske i BiH koji imaju pasoše Srbije i koji bi željeli da idu na Kosmet.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

On je istakao da ova uredba ne ugrožava građane Srbije, jer svaki njen stanovnik ima i ličnu kartu, za razliku od građana Srpske i BiH koji imaju pasoše Srbije, a nemaju ličnu kartu.

- Najveće posljedice će imati građani Republike Srpske i meni je žao, jer znam da su mnogi izvadili pasoše Srbije da bi mogli legalno ući na Kosmet i posjetiti svoje prijetelje - rekao je Arlov.

On je istakao da su ovaj odbor i druge organizacije uložili puno truda kako bi veze imeđu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i Republike Srpske bile jake, a ako ova uredba ostane na snazi oni će biti uskraćeni za to.

- Ova uredba se ne odnosi na građane Srbije, dapače ovo je povoljno za njih - ocijenio je Arlov.

Direkcije granične policije samoproglašenog Kosova donijela je ranije odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na Kosovo i Metohiju.