latinica  ћирилица
08/08/2019 |  09:11 | Autor: RTRS

Stoilković: "Oluja" je pogrom! Sjeverna Makedonija je pogrom za državu i narod!

Predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković objavio je da je hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja" pogrom, kao što je Sjeverna Makedonija pogrom za državu, njene institucije i narod.
Ivan Stoilković - Foto: RTRS
Ivan StoilkovićFoto: RTRS

Tekst, koji je Stoilković objavio na svojoj Fejsbuk stranici, prenosimo u cijelosti:

Nisam htio da reagujem ni kada je bilo hapšenje, a ni sada, iz razloga što ne želim da budem uvučen u spin politiku aktuelne vlasti, jer kao što sam siguran da je "Oluja" pogrom, isto tako verujem da je Sjeverna Makedonija pogrom za državu, njene institucije i narod koji u njoj živi i da je to režirana putanja u neizvjesnost, kako na unutrašnjem tako i spoljnom planu.

1. Svjedoci smo još jedne spin prevare sa insceniranim hapšenjem zločinca OVK Tomora Morine, koja se danas završila i odlukom Krivičnog suda da ne postoje uslovi da bude izručen Srbiji, na njen zahtjev po potjernici Interpola.

2. Odgovor na pitanje zašto je hapšen kada se unaprijed znalo da ni pod razno neće biti izručen, nalazi se u činjenici da je vlast njegovim hapšenjem otvorila još jedan fiktivni problem koji apsolutno defokusira javnost od mnogih kriminalno koruptivnih afera, a time vlasti dobijaju još malo vremena da probaju da se izvuku iz gotovo bezizlazne situacije, jer iste već imaju i određene međunarodne implikacije.

3. U aktuelnim političkim i diplomatskim pritiscima na Srbiju, Makedoniji nije i neće biti dozvoljeno da bude dobar komšija, to samo potvrđuje činjenicu da Makedonija ima samo jednu funkciju, a ona je voditi politiku koja će uvijek biti antipod Srbiji, odnosno anti Srbija, za račun Velike Albanije i otvorene bugarizacije.

4. Ne prihvatam nikakva besmislena opravdanja tipa, pa oni to rade zato što moraju da povlađuju Albancima, zbog vlasti i slično. To nije istina, oni to rade zato što su se opredijelili za takvu politiku i tačka. I zbog takvog političkog opredjeljenja oni lično ostvaruju određenu političku i materijalnu korist, uvijek na štetu Srbije, ali i na štetu sopstvenog naroda i države.

5. Ne zaboravite, pamtimo, znamo ko je kada bio na kojoj strani i zbog čega.