latinica  ћирилица
08/08/2019 |  10:14 | Autor: SRNA

Vučić: Plan B-13 neće biti realizovan, ali nas čeka teška jesen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da ne isključuje mogućnost incidenata na Kosovu i Metohiji, ali da neće doći do realizacije plana B-13, o kojem pišu mediji, jer Srbija neće dozvoliti pogrom ili ubijanje Srba.
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić)Foto: TANЈUG

Povodom navoda obavještajnih službi da Tačijeva terorističko-kriminalna grupa B-13 sprema krvavu jesen i napade na sjeverni dio Kosovske Mitrovice i Zubin Potok, Vučić je na TV Prva rekao da on nema dokaze za tako nešto.

- Nemam dokaze za tako nešto, ne isključujem mogućnost različitih incidenata, pokušaja... Neće se to dogoditi. Možda napad, ali nećemo tolerisati ubijanje srpskog življa i pogrom - poručio je Vučić.

On je ponovio da je strateški cilj kosovskih Albanaca da ovladaju prostorom sjevernog dijela KiM.

- Čeka nas teška jesen kada je u pitanju KiM - upozorio je Vučić, navodeći da se ne zna ni sa kim u Prištini, ni o čemu može da se razgovara, kao i da niko ne razumije da takse ne mogu da opstanu.

Takođe je naveo da će prištinski izbori dovesti atmosferu kod njih do kulminacije, što zabrinjava.

Istakao je i da ima problema sa snabdevanjem našeg življa, kao i bezbroj drugih problema koje treba svakodnevno rješavati.

- Neko mora da brine svakoga dana. Očekuju nas i teški razgovori sa zapadnim predstavnicima, koji žele rješavanje kosovskog problema do juna - naveo je Vučić.