latinica  ћирилица
08/08/2019 |  11:18 | Autor: SRNA

Zagreb pomaže obnovu Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg

Grad Zagreb će finansijski podržati obnovu pročelja i krovova objekata vjerskih zajednica, a gradonačelnik Milan Bandić je pozvao te zajednice da se u naredna tri mjeseca prijave za dodjelu novca.
Zagreb (Foto: nacional.hr) -
Zagreb (Foto: nacional.hr)

Planirana je obnova krovova i pročelja šest kapitalnih objekata - Zagrebačke katedrale, Crkve Svetog Marka, Hrama Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Islamskog centra, evangelističke Crkve Hrista Kralja i Konkatedrale Svetog Ćirila i Metodija.

Grad Zagreb će finansirati 50 odsto vrijednosti radova, a limit je milion kuna /oko 135.000 evra/ sa PDV-om godišnje po objektu, prenosi portal Indeks.

Ostatak do pune vrijednosti radova moraće da obezbijedi vjerska zajednica koja je vlasnik ili suvlasnik objekta čije će pročelje i krov biti obnovljeni.

Prijavu za dodjelu namjenske podrške moguće je podnijeti poštom ili u pisarnici Gradske kancelarije za prostorno uređenje, izgradnju, građevinarstvo, komunalne poslove i saobraćaj u roku od 90 dana od dana objavljivanja javnog poziva u dnevnoj štampi i na sajtu Gradske uprave Zagreba, gdje je moguće pronaći i ostale pojedinosti o javnom pozivu.