latinica  ћирилица
08/08/2019 |  14:23 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Ključna stavka - ulaganje u proizvodnju

Potpredsjednica Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Јelena Trivić rekla je da će ključna stavka PDP-ovog programa za ovaj grad biti ulaganja u proizvodnju, privlačenjem konkretnih i respektabilnih investitora.
Јelena Trivić - Foto: SRNA
Јelena TrivićFoto: SRNA

- Mi već godinama gradimo kontakte koji su nam zalog za budućnost kada ćemo biti u prilici da ih iskoristimo i otvorimo i Banjaluku i Republiku ka svijetu - navela je Trivićeva.

Prema njenom mišljenju, Banjaluka iza sebe ima skoro četiri godine koje su izgubljene, te da je to, kako kaže, rezultat kontinuiteta vlasti na lokalnom, ali i republičkom nivou.

- Prosječna plata u Banjaluci u protekle četiri godine porasla je za mizernih 25 KM, dok su skuplja struja, voda, odvoz smeća, autobuske karte, gorivo i druge potrepštine još više unazadili ionako nizak životni standard - kaže Trivićeva.

Ona smatra da je gradska administracija prenatrpana, te da bi zakonom propisanim kriterijumom od tri zaposlena na hiljadu stanovnika u gradskoj upravi u Banjaluci trebalo biti zaposlenih 600 radnika, dok ih trenutno, prema zvaničnim podacima u Gradskoj upravi radi 780, saopšteno je iz PDP-a.