latinica  ћирилица
08/08/2019 |  14:30 ⇒ 14:30 | Autor: TANЈUG

Pale akcije njemačkog proizvođača sportske opreme

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas obavijestio je danas o razočaravajućim prodajnim rezultatima u drugom kvartalu.
"Adidas" - Foto: Getty Images
"Adidas"Foto: Getty Images

Istovremeno je potvrdio da očekuje oporavak u drugom polugodištu, nakon što je zaustavljen pad prodaje u Evropi.

Akcije Adidasa, koje su se posljednjih nedjelja oporavile u nadi da će kompanija možda poboljšati svoje prognoze, pale su rano jutros više od jedan odsto, prenosi agencija Rojters.

Prihodi kompanije od prodaje porasli su u drugom kvartalu za četiri odsto na 5,51 milijardu evra, što je nešto niže u odnosu na prosječna predviđanja analitičara od 5,54 milijarde evra.

- Suočićemo se sa ubrzanjem prodaje u trećem i četvrtom kvartalu. Dakle, vrlo smo zadovoljni rezultatima - poručio je direktor kompanije Kasper Rorsted.

U Adidasu su uvjereni da će prodaja porasti u drugom polugodištu, zbog čega su potvrdili prognozu povećanja prihoda za 2019. godinu između pet i osam procenata, i neto dobit od između 1,88 i 1,95 milijardi evra.

Takođe, prodaja brenda Ribok, koji je u vlasništvu Adidasa, porasla je tri odsto, posebno u Sjevernoj Americi, gdje je taj brend registrovao rast od deset odsto.