X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
09/08/2019 |  10:39 | Izvor: SRNA

U Istočnoj Ilidži pronađena droga

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo pronašli su paketić spida u stanu na području Istočne Ilidže koji koristi lice čiji su inicijali R.E. iz tog mjesta.
Opojna droga - Foto: RTRS
Opojna drogaFoto: RTRS

Tokom pretresa u stanu su zatečena lica čiji su inicijali K.E, Đ.S. i B.A, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresom vozila koje koristi licem K.E. pronađen je gasni pištolj, kao i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon dokumentovanja predmeta protiv R.E. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga.

Protiv lica K.E. biće podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok je protiv lica B.A. podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz Zakona o proizvodnji i prometu droge.