latinica  ћирилица
09/08/2019 |  11:47 | Autor: SRNA

Deđanski: Hajka na Dodika jer nije uradio ništa protiv interesa Srba

Protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pokrenuta hajka zbog njegovog principijelnog stava jer nije htio da uradi ništa protiv interesa srpskog naroda, ocijenio je predsjednik beogradskog Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski.
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com) -
Stevica Deđanski (Foto:srbijadanas.com)

- On je to vrlo eksplicitno rekao. Sada kada je u najavi bilo da će se formirati vlast /na nivou BiH/, svi oni koji su bili protiv interesa srpskog naroda u BiH osjećali su se pogođeni i da su na gubitku u odnosu na Dodika - rekao je Srni Deđanski, povodom napada na Dodika da je principima o formiranju Savjeta minstara BiH prihvatio NATO i napustio vojnu neutralnost Srpske.

On kaže da zbog toga sada napadaju Dodika, što se moglo i očekivati.

- Kao što imamo Željka Komšića, koji nema nikakvu svrhu, osim da ruši mir u BiH i sabotira svaki napor, tako imamo i srpsku opoziciju što u Srbiji, što u Republici Srpskoj, koje ne prepoznaju srpske interese kao važan spoj političkih interesa - rekao je Deđanski.

Prema njegovim riječima, kada god se dešava nešto dobro za srpski narod, bilo u Srbiji ili Srpskoj, opozicija se samo bavi politikantstvom i brine samo o vlastitim ličnim interesima.

U ovoj situaciji, kaže Deđanski, svi su se fokusirali na Dodika kao čovjeka koji je zauzeo principijelan stav i sada im je "trn u oku" pošto pokušavaju da ga na neki način oslabe.

- Žalosno je što imamo takvu situaciju među srpskim političarima, a što se tiče drugih, od njih svašta možemo da očekujemo - rekao je Deđanski.