latinica  ћирилица
09/08/2019 |  13:25 | Autor: RTS

Navijači Zvezde najbrojniji u kvalifikacijama za LŠ

Novo priznanje za Zvezdine navijače - sa preko 40.000 ljudi na tribinama Crvena zvezda je najgledaniji tim u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbalere crveno-bijelih je na meču protiv Kopenhagena (1:1) sa tribina stadiona "Rajko Mitić" gledalo 40.812 ljudi, što je znatno više nego na svim ostalim mečevima odigranim u ovom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a odigrano ih je još devet.

Tako je "Marakana" imala više posjetilaca i od Krasnodar arene, stadiona Јan Brejdel u Brižu, Tumbe i Maksimira.

Poređenja radi, drugi najgledaniji meč u ovoj rundi takmičenja, između belgijskog Briža i Dinama iz Kijeva posmatralo je 27.018 gledalaca, dok je na susretu između PAOK-a i Ajaksa bilo 23.418 ljudi.

Slijedi zagrebački Dinamo koji je u susretu sa mađarskim klubom Ferencvaroš gledalo 14.283 navijača, a na susretu APOEL - Karabag broj popunjenih mjesta bio je 9.481.

To je podatak koji dokazuje da Zvezda ima navijače koji su uvijek uz svoj klub i daju vjetar u leđa igračima kako bi savladali sve prepreke i izazove koji se nađu pred njima.

Tako je Crvena zvezda postavila još jedan rekord, pored ranije objavljenog podatka da je Zvezdu u utorak gledalo više od polovine televizijskih gledalaca u Srbiji, odnosno svaki drugi čovjek.