latinica  ћирилица
09/08/2019 |  13:51 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Lukač: Budućim penzionerima MUP-a veće penzije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je rekao da je Ministarstvo predložilo Vladi Republike Srpske da se budućim penzionisanim pripadnicima MUP-a penzije obračunavaju po povoljnijim uslovima za njih.

- Na narednoj sjednici Vlade Republike Srpske, koja će biti sljedeće sedmice, dogovorili smo da se za sve pripadnike MUP-a koji u budućem periodu budu odlazili u penziju u obračunu koristi petogodišnji prosjek, pet najboljih godina koje su oni ostvarili u svojoj karijeri i na taj način će imati uvećane penzije - pojasnio je Lukač.

On je rekao novinarima u Foči da je Vlada Republike Srpske prepoznala tu potrebu, te da se sa ovim prijedlogom saglasio i predsjednik Vlade Radovan Višković.

- Sada pripremamo sve ono što je potrebno da na narednoj sjednici Vlade i zvanično donesemo tu odluku kako bi svi naši pripadnici Ministarstva koji odlaze u penziju imali uvećane penzije, naravno u skladu i sa onim što su radili u proteklih 30 godina - rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske.

On je ocijenio da će ova odluka za njih biti satisfakcija i potvrda da Republika misli na njih i da neće biti zaboravljeni.