X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
09/08/2019 |  16:30 ⇒ 18:19 | Izvor: SRNA

Špirić: Spriječiti novi pokušaj prenosa nadležnosti

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić upozorio je da su srpski ministri u tehničkom mandatu na posljednjoj sjednici Savjeta ministara napravili korak ka formiranju ministarstva poljoprivrede na nivou BiH, ali da to neće biti dozvoljeno, iako oni koriste "svoje posljednje dane u toj instituciji da prenose nadležnosti Republike Srpske na BiH".
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Špirić je izjavio Srni da su ti ministri "polutajno usvojili zaključak da Agencija za statistiku BiH izradi prijedlog zakona o popisu poljoprivrede".

- Zato ćemo tražiti da se preispitaju svi zaključci i odluke usvojene u tehničkom mandatu da bismo zaštitili ustavnu poziciju Srpske. Ovi zaključci, doneseni na posljednjoj sjednici, čisti su prenos nadležnosti. Predloženi su iz Direkcije za evropske integracije BiH, pod plaštom nekih evropskih standarda, baš kao da Ustav BiH ne postoji - naveo je Špirić.

On je konstatovao da "takozvani srpski ministri u Savjetu ministara ne treba da troše i tehnički mandat za rad na urušavanju Republike što su bezuspješno činili četiri godine".

- Nećemo dozvoliti da se ijedna odluka ili zaključak štetan po Srpsku realizuju. To mora biti jasno i onima koji ih pišu i onima koji za njih glasaju - poručio je Špirić.