latinica  ћирилица
10/08/2019 |  12:18 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Prijedor: Počeo drugi "ŠA fest"

U Prijedoru je počeo drugi "ŠA fest", festival posvećen prerano priminulom svestranom umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Organizovali su ga Popovićevi prijatelji, kako bi duh ovog umjetnika nastavio da živi u gradu u kojem je počela njegova karijera.
Ša fest - Foto: RTRS
Ša festFoto: RTRS

Dalibor Popović Mikša, koji je preminuo u 37. godini, bio je pjevač i gitarista prijedorskog rok-benda "Tatoo" i akademski slikar. Prijedorčanima je ostao u lijepom sjećanju, zbog čega podržavaju održavanje "Ša festa".

- Drago mi je što u Prijedoru postoji ovakav događaj, iako je povod bio tužan. Međutim, lijepo je da očuvamo sjećanje na našeg Mikšu - kaže Parijedorčanka Sanja Macanović.

Prve večeri "Ša festa" nastupili su beogradski "Partibrejkersi", "Štutgart Onlajn" i "Ajri EF-Em", riječki "Let 3" i beogradski reper Smouk Mardeljano.

Pjevač "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane zajedno sa "Štutgart Onlajn" izveo je pjesmu u čijem snimanjeu je učestvovao i Mikša.

- Možda neki glavni razlog našeg nastupa zajedno sa Canetom iz "Partibrejkesa", jeste da udarimo neku tačku na početak festivala, a atmosfera je sjajna - priča Bojan Slačara, bend "Štutgart Onlajn".

Vukašin Marković iz benda "Ajri FM" rekao je da je festival lijepo i sjajno organizovan, te da mu je drago da bude dio nečega pozitivnog, iako je on posvećen nekome ko nije među živima.

Kao i prošle godine, i ovogodišnji prihod od prodatih ulaznica i pića, ići će u fond Udruženja "Ša fest".

U ovom Udruženju kažu da kupovinom ulaznica posjetioci ulažu u kulturu i umjetnost.

- Udruženje smo organizovali početkom ove godine i ima za cilj da podrži mlade, neafirmisane umjetnike, mahom muzičare i slikare i da im obezbijedi njihove koncerte i izložbe. Fond će služiti da obezbijedimo sve što je potrebno za sljedeći "Ša fest" - navela je Nataša Kuridža, portparolka "Ša festa".

"Ša fest" nastavlja se večeras. Nastupaju splitski "Ti-Bi-Ef" i Vojko V, mostarski "Zoster", prijedorska "Sajana" i beogradski reperi Mikri Maus i Bvana. Medijski pokrovitelj "Ša festa" je Radio-televizija Republike Srpske.