latinica  ћирилица
11/08/2019 |  08:45 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Dačić: Srbi neće imati veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbi neće imati veće neprijatelje od bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona i nekadašnjeg američkog državnog sekretara Medlin Olbrajt.
Ivica Dačić - Foto: RTRS
Ivica DačićFoto: RTRS

Dačić je istakao da ga čudi kako američki ekspert za Balkan Danijel Server želi da suspenduje Srbima pravo koje u SAD uživaju i Albanci.

Komentarišući Serverovu izjavu da "nije mudra odluka Dačića da na narednim izborima u SAD organizuje podršku srpskih doseljenika Donaldu Trampu", Dačić ne smatra da svojim stavom otežava poziciju Srbije.

On je ukazao da Trampov aparat pokazuje za Beograd ohrabrujuće znake da bi oko budućeg rješenja za kosovski čvor moglo da se pregovara, za razliku od Klintonovih, koji su otvoreno rekli da je nezavisno Kosovo njihov porodični legat.

- Kako su se demokrate u eri dinastije Klinton ponašale prema našem narodu, dobro smo na svojoj koži osetili 1999. Oni su izabrali da im Srbija bude neprijatelj, a ne mi - rekao je Dačić.

On je ocijenio kako Klintonovi misle da su priču o Kosovu zapečatili bombama 1999. godine.

- Srbi treba da postanu organizovani faktor, pa nek demokrate razmišljaju kako da osvoje njihove glasove. Mi veće neprijatelje od Klintona i Olbrajtove sigurno nećemo imati - zaključio je Dačić.