X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/08/2019 |  17:42 ⇒ 17:43 | Izvor: SRNA

Ministarstvo odbrane: Poštovana zakonska procedura

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da su se pripadnici ovog ministarstva i Vojske Srbije, angažovani na obezbjeđenju zgrade Predsjedništva, ponašali se u skladu sa ovlaštenjima tokom protesta pripadnika "Јedan od pet miliona", te pozvalo političare koji povremeno vode ova okupljanja i njihove pristalice da se ne služe nasiljem.
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC) - Foto: TANЈUG
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC)Foto: TANЈUG

Pripadnici Ministarstva i Vojske Srbije tokom sinoćnjeg protesta u potpunosti su poštovali zakonsku proceduru i ponašali se u skladu sa svojim ovlaštenjima i pravilima službe, navode iz Ministarstva.

Nasilni protestanti su zaustavljeni uz minimalnu silu, bez upotrebe sredstava prinude, kažu u Ministarstvu odbrane.

U Ministartvu ističu da je protestantima, nakon što su shvatili nasiljem neće moći da sprovedu svoje ciljeve, omogućeno da zahtjeve ostave na ulazu u zgradu Predsjedništva u kojoj u tom trenutku nije boravio vrhovni komandant Vojske Srbije.

Ministarstvo je pozvalo političare koji vode povremene proteste i njihove pristalice da ne ugrožavaju bezbjednost pripadnika ovog ministarstva i Vojske Srbije koji čuvaju mir i bezbjednost svih građana Srbije.

Iz Ministarstva su poručili da će kao i do sada pripadnici Ministarstva i Vojske Srbije obavljati svoje dužnosti u skladu sa zakonom, pravilom službe i naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas povodom incidenta na protestu pripadnika "Јedan od pet miliona" ispred zgrade Predsjedništva da na ulicama Beograda neće dozvoliti scene iz Pariza.