latinica  ћирилица
12/08/2019 |  12:27 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Stanić: Nepravilnosti prilikom opremanja bolnice "Srbija"

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodan Stanić izjavio je da je prilikom izgradnje i opremanja Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu mijenjana tenderska dokumentacija i da je prekršen Zakon o javnim nabavkama.
Slobodan Stanić - Foto: RTRS
Slobodan StanićFoto: RTRS

Stanić je naveo da je u tenderskoj dokumentaciji prikazano da je za ovu bolnicu nabavljena elektrohirurška platforma, uređaj visokog kvaliteta po cijeni koja za tri uređaja sa dodacima iznosi 145.500 KM u okviru 54,5 miliona KM koliko je koštala izgradnja i opremanje ove zdravstvene ustanove, a da je isporučen turski aparat čija je cijena od 12.000 KM do 15.000 KM, nakon čega je cijenu od 54,5 miliona KM trebalo umanjiti za 100.000 KM.

- Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je odgovorno kao ugovorni organ da sve iz ponude prenese u ugovor, a da nadzorom obezbijedi da se ugovor ispoštuje - rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić nije odgovoran za ovu situaciju.

Stanić je naveo da je, u odnosu na tendersku dokumentaciju koja sadrži više hiljada stavki, našao više od 80 stavki opreme koje su promijenjene.

Povezane vijesti:

Ministarstvo zdravlja: Stanić iznio netačne tvrdnje (FOTO)