latinica  ћирилица
12/08/2019 |  15:20 ⇒ 15:41 | Autor: TANЈUG

Hrvatska: Kod starca pronađen arsenal oružja

U kući 81-godišnjeg muškarca u Bjelovaru policija je pronašla ogroman arsenal oružja, uključujući raketni bacač - zolju, 10 pištolja, dvadesetak pušaka i oko 9.000 metaka, saopštila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.
Arsenal oružja pronađen kod starca iz Bjelovara (Foto:twitter/muprh) - Foto: Twitter
Arsenal oružja pronađen kod starca iz Bjelovara (Foto:twitter/muprh)Foto: Twitter

Muškarca je zbog uznemiravanja i nametljivog ponašanja tokom prošle nedjelje prijavila 40-godišnja komšinica, koju je godinu dana zvao telefonom, a 7. avgusta ove godine zatekla ga je kako pokušava nasilno da uđe u njenu kuću, prenosi Hina.

Kako se navodi, kada je policija upozorila muškarca da preda ilegalno oružje ukoliko ga poseduje, on je predao pet mobilnih telefona sa SIM karticama, ali ne i oružje.

- Budući da je 40-godišnja žena u prijavi navela kako ima saznanja da 81-godišnjak posjeduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi - rekao je načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Јakub Bukvić.

Kako je naveo, nakon dužeg pretresa, policija je došla i do skrivenih prostorija koje muškarac nije želio da otvori, zbog čega je policija morala uz pomoć bravara da uđe i u toj sobi pronađeni su ručni bacač raketa M-80 "zolja", 15 ručnih bombi, 10 pištolja, dvadesetak pušaka i automatskih pušaka i oko 9.000 metaka.

Muškarcu je tokom pretresa pozlilo zbog čega je hospitalizovan, ali protiv njega su podnesene krivične prijave zbog nametljivog ponašanja, narušavanja nepovredivosti tuđeg doma i nezakonitog držanja oružja, zaključuje se u saopštenju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.