latinica  ћирилица
13/08/2019 |  16:14 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Pojačane gužve na graničnim prelazima

Turistička sezona je u punom jeku, zbog čega su ovih dana primjetne veće gužve na graničnim prelazima. Na nekima se čeka i po nekoliko časova.

Na graničnim prelazima u Hercegovini -Zupci i Ivanica, u špicu turističke sezone bilježe se duža zadržavanja, a u dane vikenda i višečasovna čekanja. Tropske temerature najveći su problem, kažu putnici.

Ove sezone velike su gužve i na prelazu Deleuša, kod Bileće, koji je rezervisan i za teretni saobraćaj. Kolone su nerijetko duge i do dva kilometra. Na graničnim prelazima Brod i Rača zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Granične policije kažu da su gužve najveće u dane vikenda, dok se radnim danima najviše čeka u ranim prijepodnevnim i u večernjim časovima.

- Apel građanima da koriste aplikacije Auto-moto saveza Republike Srpske i BiH tako da se informišu o trenutnom stanju na prelazima, tako da onda biraju prelaze koji su manje opterećeniji - kaže Novica Ružić, inspektor za graničnu kontrolu GP BiH.

Iz Granične policije apeluju na putnike da prije polaska obavezno provjere pasoše i dokumenta za vozila. U suprotnom, slijede mučna čekanja ili još teža varijanta-povratak kući prije vremena.