X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/08/2019 |  09:19 | Izvor: TANЈUG

Na aerodromu u Hongkongu ponovo uspostavljen saobraćaj

Nakon dva dana poremećaja zbog antivladinih protesta na terminalu za dolaske, obilježenih nasiljem, na aerodromu u Hongkongu ponovo je uspostavljen saobraćaj.
Haos u Hongkongu, arhiv (foto: twitter.com/05rKknRcyZTtYEz) -
Haos u Hongkongu, arhiv (foto: twitter.com/05rKknRcyZTtYEz)

Rukovodstvo aerodroma je saopštilo da je dobilo dozvolu da privremeno zabrani demonstrantima da ulaze na određena područja aerodroma.

U saopštenju se navodi da je jedan deo aerodroma odvojen za demonstracije, ali da protesti neće biti dozvoljeni van tog područja, prenosi AP. 

Više od 30 demonstranata i dalje je u dijelu aerodroma za dolaske, dan nakon masovnih protesta i nasilja zbog kojeg je bilo otkazano više od 100 letova.

Policajci su koristili biber sprej u pokušaju da rasteraju demonstrante koji su blokirali ulaz na terminal kolicima za prtljag.

Nekoliko ljudi policija je odvela u policijski kombi na aerodromu.

Demonstranti su, sa druge strane, uhvatili dvije osobe zbog sumnje da su prikriveni agenti, prenosi AP.

Tokom dana letovi su na kratko obavljani da bi potom svi preostali bili otkazani, a liderka Hongkonga Keri Lam je upozorila da su demonstranti skrenuli situaciju "na stazu bez povratka".

Blokada aerodroma i protesti koji traju od juna organizovani su zbog toga što mnogi stanovnici Hongkonga vide sve veću eroziju sloboda koje su im obećane 1997, kada je Kina pod vođstvom Komunističke partije preuzela tu teritoriju, koja je nekada bila britanska kolonija, piše AP.