X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:23 ⇒ 12:44 | Izvor: RTRS

Zvornik bilježi porast turističkih posjeta

Napori nadležnih u posljednjih nekoliko godina da Zvornik postane značajnija turistička destinacija Srpske počeli su da daju rezultate. Od početka godine Zvornik je posjetilo 10 odsto više turista, a broj noćenja je veći za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Tokom jula i početkom avgusta svi smještajni kapaciteti u Zvorniku bili su popunjeni, a grad je ovog ljeta najinteresantniji bio gostima iz Srbije, Slovenije, Austrije i Njemačke. Uglavnom je riječ o dnevnim ili sedmičnim posjetama.

- Dolaze turisti iz svih krajeva svijeta, što stranaca, a i naših ljudi iz dijaspore.Za Zvornik je karakteristično da su najveće gužve za vrijeme održavanja Zvorničkog ljeta - izjavila je  direktorka Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić.

 Činjenica je da je ova najveća zvornička manifestacija privukla veliki broj posjetilaca, ali isto tako i da Zvornik turistima ima šta da ponudi.

Sezonom mogu biti zadovoljni i zvornički ugostitelji, a gostima Zvornika posebno su interesantni sadržaji na jezeru i rijeci Drini, a od kulturno-istorijskog nasljeđa najinteresantnija za turiste je tvrđava.

Povećanje broja turista uticaće i na povećanje prihoda od turizma i punjenje gradske kase, a nadležni se nadaju da će pozitivan trend biti nastavljen i naredne godine.