X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:32 ⇒ 12:48 | Izvor: SRNA

Za rekonstrukciju dionice Tedin Han - Križ oko 6,5 miliona KM

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić i vršilac dužnosti direktora Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić potpisali su danas ugovor o zajedničkom ulaganju u rekonstrukciju dionice regionalnog puta Tedin Han-Križ predračunske vrijednosti 6.561.870 KM.

Riječ je o radovima na poddionici Zelenkovići-Donji Vitkovci u dužini 8,2 kilometra, koji će u iznosu od oko 5.000.000 KM finansirati "Putevi Srpske", a sa 1.500.000 KM opština Stanari.

- Ovaj put će povezivati opštine Stanari, Prnjavor i Teslić sa federalnom opštinom Tešanj - rekao je Nešić novinarima i dodao da su sredstva predviđena u srednjoročnom planu ovog preduzeća za 2019/2021. godinu.

On je naveo da opština Stanari mora da riješi imovinsko-pravne odnose nakon čega će "Putevi Republike Srpske" podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, te provesti postupak izbora najboljeg ponuđača, kao i stručno-tehnički nadzor.

- Očekujemo da u ovoj godini izaberemo najboljeg ponuđača, a da na proljeće krenemo sa radovima, koji bi trebali da traju 180 dana - rekao je Nešić.

Panić kaže da će opština Stanari izdvojiti i dodatna sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa duž trase.

- Trenutno nemamo problema u postupku eksproprijacije, izuzev što je dosta spora procedura. Radi se o tri katastarske opštine Cerovica, Ostržnja Donja, te Stanari, koja je već završena - rekao je Panić.

On je dodao da je riječ o makadamskom putnom pravcu koji datira još od perioda uprave Osmanske vlasti.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Јerinić istakao je da je riječ o značajnom projektu za južni dio opštine Stanari.

Potpisivanju su prisustvovali i odbornici u lokalnoj Skupštini, predstavnici političkih stranaka te mještani, koji su ukazali na značaj ove investicije za bolji razvoj i funkcionisanje naselja uz trasu regionalnog puta.