latinica  ћирилица
14/08/2019 |  13:50 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Šešić: I dalje sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut

Srpska demokratska stranka i dalje sumnja da je požar u preduzeću Energoinvest RAOP u Istočnom Sarajevu podmetnut, rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić.
Davor Šešić - Foto: SRNA
Davor ŠešićFoto: SRNA

- Naše sumnje ostaju da je podmetnut požar u ovom preduzeću. Požar je najbolje pokazao katastrofalne razmjere krađe i uništavanja RAOP-a - mišljenja je Šešić.

Prema njegovim riječima, ovo sve su potvrdili i radnici.

Istakao je da je investitor u ovo preduzeće došao dok je resorni ministar bio Željko Kovačević.

- Navodno je ovaj investitor trebao unaprijediti proizvodnju, a danas su svi pogoni zatvoreni, sve hale prazne - kaže Šešić.

Komentarišući najavu održavanja sjednice Predsjedništva BiH za 20. avgust na kojoj bi trebalo da bude razmatrano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara i Godišnji akcioni plan za NATO, Šešić je rekao da je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić bio izričit da, ako nema Godišnjeg akcionog plana, nema ni imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci najavio da će SDS postaviti niz poslaničkih pitanja nadležnim ministarstvima u Vladi Srpske koja se odnose na to koji je uzrok požara i šta je tačno izgorjelo u ovom preduzeću, te kolika su dugovanja ovog preduzeća za doprinose radnicima i Poreskoj upravi Republike Srpske.

Kada je riječ o najavi premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da bi do kraja godine moglo doći do kadrovskih promjena u Vladi Republike Srpske, Šešić smatra da je to, kako kaže, skretanje pažnje sa aktuelnih životnih tema u Srpskoj.

Izvor: RTRS/SRNA