latinica  ћирилица
14/08/2019 |  14:26 | Autor: SRNA

Opština Inđija pomaže izgradnju centra "Podrži me"

Opština Inđija uplatiće naredne sedmice najmanje 300.000 dinara /oko 2.540 evra/ za izgradnju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je danas iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Predsjednik ovog odbora Milorad Arlov rekao je da je o tome predsjednik opštine Inđija Vladimir Gak danas obavijestio Odbor.

Prema njegovim riječima, Gak je naveo da je to najmanje što opština Inđija može da učini za srpski narod, te da cijeni trud i rad Odbora za pomoć Kosmetu.

- Ovo je prva opština u Srbiji koja je konkretno odredila približan iznos i doniraćete humanitarna sredstva za izgradnju centra - naveo je Arlov u saopštenju.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske vodi humanitarnu akciju od 1. decembra prošle godine za izgradnju Dnevnog centra namijenjenog velikom broju djece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Opština Inđija, predsjednik i rukovodstvo opštine uvažili su molbu tog Odbora i uključili se ovaj projekat čija izgradnja počinje do kraja mjeseca. Centar vrijedan 280.000 evra namijenjen je za 139 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju članova Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

Do sada je sakupljeno više od 90.000 evra, svi prostorni i administrativni uslovi su obezbijeđeni, a određen je izvođač radova i dio sredstava za početak gradnje.

- Pozivamo sve koji mogu i koji su čvrsto obećali da pomognu ovaj značajan projekat namijenjen najugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji - naveo je Arlov.