latinica  ћирилица
14/08/2019 |  15:41 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da su lažne tvrdnje koje su iznesene u saopštenju za javnost SDA da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku 3 sporazuma i uvjere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da provedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da provodimo ono što neko tumači da smo potpisali - rekao je Dodik.

SDA je danas saopštila da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Savjeta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Savjeta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.